Osmanlı Çileği Üretimi - Osmanlı Çileği Nedir

Bartın'da bir girişimci, Hindistan cevizi kabuğu ve liflerinden elde edilen malzemelerle 1 milyon liraya malolan 4 dekarlık topraksız tarım serasında, Osmanlı çileği üretiyor Türk girişimcinin hedefi ise, Osmanlı çileğinin özgün ismiyle yurt içinde ve Avrupa'da markalaşmasını sağlamak. Hollanda, İngiltere, İspanya, İsrail gibi ülkelerin uyguladığı topraksız tarım sistemi bir yatırımcı tarafından Bartın'da da uygulanmaya başladı. İlk etapta merkez ilçeye bağlı Topluca köyünde 4 dekarlık alanda kurulan topraksız tarım çilek üretim seralarında, 100 bin adet fide dikimi yapıldı. Firma Genel Müdürü Hüseyin Çitçi, Mart ayından bu yana sürdürdükleri etüt çalışmaları sonucu, Osmanlı çileği üretimi için yatırım kararı aldıklarını anlattı.

Popular posts from this blog

Kekik Nasıl Ayıklanır ve Kurutulur

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır - Toroslar'da Karsambaç Keyfi Böyle Olur

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Doğu Roma İmparatorları Listesi 1 - Bizans İmparatorları